2016-05-05
鲜明既门面 令到我系酒吧街走过都见到咁岩下午茶时间 又见佢个promotion board 写住有抹茶甜品食同友人谂左谂 不如入去坐低 享受下假期既tea time啦mango cha cha 出抹茶甜品?! 有意思 有新意 所以一试无妨啦简简单单的装修 甜品店就系要咁样先衬托出五花百门的甜品吧!!诚意?! 真系望完佢地个自家设计既人手画既menu就知喇 画功勿论先 有呢个心思就已经回票价 况且都唔差吖当我见到抹茶 吉士 豆腐 拿破仑....呢个惊为天人既组合之后我即时点左呢个 因为以上既都系我钟意食既野 砌埋一齐我谂点都无得输啰!!! 净系个卖相 我已经觉得好味用左硬稣皮配合一层既抹茶吉士酱 唔会咁易散开之如又唔会令你进食个阵有咩尴尬野发生 (即系弹到四围系咁呢!?) 好重既抹茶味 甜度适中同埋个稣皮一齐食会好夹 唔似得平时吉士酱咁甜稣皮够脆够厚够松化 一切就开 唔会散晒真系一个好好既设计黎!!!豆腐雪糕好重黄豆味 滑身之如同侧边既丸子一齐食 系好有口感同层次一下弹牙一下软滑 好得意分开一半都唔会散开晒架 切口好整齐!! 亦都见到稣皮好松化友人就点左呢个心太软佢本身比较喜好蛋糕类甜品
同友人谂左谂 不如入去坐低 享受下假期既tea time啦 mango cha cha 出抹茶 甜品?! 有意思 有新意 所以一试无妨啦 简简单单的装修 甜品店就系要咁样先衬托出五花百门的甜品吧!! 诚意?! 真系望完佢地个自家设计既人手画既menu就知喇
画功勿论先 有呢个心思就已经回票价 况且都唔差吖
我即时点左呢个 因为以上既都系我钟意食既野
砌埋一齐我谂点都无得输啰!!! 净系个卖相 我已经觉得好味
用左硬稣皮配合一层既抹茶吉士酱 唔会咁易散开之如
一下弹牙一下软滑 好得意 分开一半都唔会散开晒架 切口好整齐!! 亦都见到稣皮好松化
佢本身比较喜好蛋糕类甜品 所以都要食啲接近蛋糕既甜品先得
一杯绿茶 一个豆腐雪糕 一碗白丸子加红豆蓉 加一个热辣辣新鲜出炉既心太软
呢个甜品组口都几丰富!!!! 一切开个心太软......熔岩冲住出黎
阻都阻唔住呀真系 因为友人话好多舖头既抹茶心太软都会overcooked
而佢见到今次爆出岩浆 好兴奋咁话!!!!
好浓既抹茶味 甜度系低既 所以好岩佢食 可以真正咁食到抹茶既味道
配合埋冻冰冰既豆腐雪糕食 一暖一冻既感觉 难以形容!!!
抹茶红豆 永远的最佳拍档 加埋丸子更系锦上添花!!!
食完饮一杯暖暖既绿茶 清一清口腔 友人个满足样真系呢..
好多忌廉系面 配合埋抹茶牛奶 好香滑同埋令到个奶泡更加厚实
好似饮紧奶shake咁 茶味好出 睇佢好似好浅色咁 但竟然会比牛奶味更突出