2017-10-07 130 浏览
自从呢间麦记装修后,都未嚟过,刚刚系2个月前,全间麦当劳连麦咖啡都重新粉饰,换成多部自助点餐机,甜品站依旧保留返,焕然一新,灯光比之前好,感觉舒服又写意,既然放假,就要喺度hea一hea今次主题系抺茶,当然要试吓佢主打日本山尾抺茶有几巴闭先, 红豆抺茶挞,外脆内软,入口充满浓浓抺茶味道,但系又唔似日本个种非常浓烈嘅味道,不过系香港,算系好重绿茶味,入面批底都脆,个馅系有红豆嘅,面头有流心嘅感觉,上面仲有一小块OREO饼干 红豆抺茶层层叠呢个千层蛋糕,比之前芒果味,又有唔同感觉,面头泡沫抺茶粉,每层入边有抺茶忌廉加红豆,都算多料,口感一流,比起其他铺头,抵食好多总括而言,今次麦咖啡呢个抺茶新搞作,非常有心,连同日本西尾抺茶搅连乘,真系值得一赞

今次主题系抺茶,当然要试吓佢主打日本山尾抺茶有几巴闭先,

红豆抺茶挞,

红豆抺茶挞