2019-07-05
Book左7:45pm睇蜘蛛侠见仲有个几钟,又有小小肚饿就揾左间专门食抺茶甜品铺头坐低我地两个女仔一于小理,就拣左两个甜品拣左①蕨饼黑蜜窝夫 $54最主要闺蜜岩岩系日本番尼,话蕨饼真系好好食,所以今餐都系佢发板都念住所有甜品都要有蕨饼😂卖相都吾差🤩🤩🍨我地一见到蕨饼即刻放入口,我觉得加埋小小雪糕既甜味,系岩岩好🤤吾会太甜,岩哂香港人既口味新地雪糕🍦有小小黑糖既味道,完全食到停吾到口,我地仲觉得吾够抺茶🍵果然系佢地既王牌,连抺茶雪糕🍨都有好浓厚既茶最后仲有小小回甘,同埋旁边既红豆蓉一齐食超级match 😍只可惜佢用窝夫尼放雪糕,食起上尼有啲麻烦😅😅好易散到周围都系② 抺茶软心朱古力芭菲 $59靓就好靓喇,不过佢既排既次序食尼吾太好,太多粟米片既野放系入面,变相太过dry面头个旧抺茶软心朱古力🍫,要分两啖尼食,仲要加啲雪糕,吾系就会太流同苦过头温馨小提示食到最底记得要搅拌均匀啲绿茶糖水,吾系面层会冇乜味其实呢杯野屋企整都整到③原味蕨饼 $39我地两个见食完两样甜品都吾够喉,又觉得佢啲好蕨饼好似都整得几好点知呢碗🤦🏻♀️🤦🏻♀️失望都系饮杯茶顺下气
Book左7:45pm睇蜘蛛侠
见仲有个几钟,又有小小肚饿就揾左间专门食抺茶甜品铺头坐低
我地两个女仔一于小理,就拣左两个甜品拣左
①蕨饼黑蜜窝夫 $54
卖相都吾差🤩🤩🍨
② 抺茶软心朱古力芭菲 $59
温馨小提示
食到最底记得要搅拌均匀啲绿茶糖水,吾系面层会冇乜味
其实呢杯野屋企整都整到
③原味蕨饼 $39