2024-07-05
🥰屋企人知道我最钟意就系食芝士,超级钟意食日本丼饭,佢早排去科学园返工话发现到一间食日本丼饭嘅舖头,竟然有芝士拉丝丼饭食😲就约咗我星期四去到科学园𠮶边试下原来去科学园系好近嘅!只系喺大学站𠮶度搭巴士,五分钟多啲就已经到咗😂天气超热,我哋行到过去满头大汗,一入去发现冷气好充足!!楼底好高,同埋枱面有冻水畀你自己斟好细心呢度系qr code落单嘅但系侍应睇到我揾嚟揾佢都揾唔到啲项目佢就拎咗餐牌畀我睇😂我哋叫咗三个饭食🥰🔥旨辛烧豚肉丼呢个饭嘅猪肉辣辣地好开胃,里面配有一啲炒过嘅野菜好清甜,应该系珍珠米,圆碌碌入口烟烟靭靭🥰🔥烧豚肉丼配唐扬炸鸡呢个烧豚肉嘅肉汁非常好味🥰配搭洋葱炒过嘅豚肉,豚肉亦都唔会好硬,非常之淋滑🔥芝士烧豚肉丼拉丝!拉丝!拉丝!超浓厚嘅拉丝芝士,配上豚肉原来系可以咁好食嘅!!佢额外喺饭上面有一啲酱汁令到成个芝士嘅味道升华咗🥰芝士控一定要试下🥳🐔小食饺子,温泉蛋,唐扬炸鸡饺子底系脆嘅🥰个面同里面仲系好juicy温泉蛋我加咗入饭里面食,浓浓嘅蛋香味🥳炸鸡炸得够干身但系里面都仲有肉汁,可以点下佢枱面嘅酱汁,非常搭配📍东京チカラめし沙田白石角香港科学园第二期12E号地下S085-
就约咗我星期四去到科学园𠮶边试下
原来去科学园系好近嘅!
只系喺大学站𠮶度搭巴士,五分钟多啲就已经到咗😂
呢度系qr code落单嘅
但系侍应睇到我揾嚟揾佢都揾唔到啲项目佢就拎咗餐牌畀我睇😂
我哋叫咗三个饭食🥰
🔥旨辛烧豚肉丼
呢个饭嘅猪肉辣辣地好开胃,
里面配有一啲炒过嘅野菜好清甜,
应该系珍珠米,圆碌碌入口烟烟靭靭🥰
🔥烧豚肉丼配唐扬炸鸡
呢个烧豚肉嘅肉汁非常好味🥰
配搭洋葱炒过嘅豚肉,豚肉亦都唔会好硬,非常之淋滑
🔥芝士烧豚肉丼
拉丝!拉丝!拉丝!
芝士控一定要试下🥳
🐔小食饺子,温泉蛋,唐扬炸鸡
饺子底系脆嘅🥰个面同里面仲系好juicy
温泉蛋我加咗入饭里面食,浓浓嘅蛋香味🥳
📍东京チカラめし
沙田白石角香港科学园第二期12E号地下S085- S086号舖
中文名叫东京烧牛丼元祖,
喺大学站搭272x喺香港科学园站落车,
位置喺科学园嘅宠物公园隔离,
就喺麦当劳行过对面人工湖右面就系喇