2023-08-07
自从食过壹火锅鸡煲就翻唔到转头🥰,芝士麻辣鸡煲真系绝顶🥹满满拉丝芝士加埋好浓味劲惹味既鸡件,呢一刻已经好想再食上年睇OpenRice既时候,见到好似差左好多咁,个阵朋友话唔好去食事间半年但真系好挂住个鸡煲,所以我都系去左食之前食过都系2hrs,今次竟然可以2.5hrs(开头以为听错,点知听到隔离台都系)仲有和牛拼盘送,虽然兆万有伏塔之称😂,但呢间真系好值得大家去试下🐓个鸡煲上枱要煮8mins先食得,如果呢到有埋小食熟食类就真系无得顶,等待期间可以去自助酱料区自行mix&match 呢到酱料选择都几多鸡煲择左中辣,个种辣唔系死辣,系有深度既惹味辣💓,建议食得个阵唔好捞匀,保留翻芝士系面直接夹芝士食(个人最爱既食法🤤🤤)经过8分钟既等待鸡肉仲系好嫩滑,唔干唔柴✨附送和牛拼盘🥩整体都唔错,特别中意封门柳,有咬口,点左沙嗲酱好似食紧好浓既沙嗲牛肉咁,牛板腱有筋唔太岩个人口味比起日式边炉呢到性价比真系好高,日式个啲最多都系得肉类、丸、蔬菜个啲价钱相若。呢到仲有海鲜(虾仲系识郁、蚬好大只好鲜甜),仲有牛柏叶,墨鱼,鱼,虾滑、丸类…任食既牛质素都好好👍🏻,不是肥肥肥牛🍨饮品同雪糕都系自助,雪糕唔算有
事间半年但真系好挂住个鸡煲,所以我都系去左食
经过8分钟既等待鸡肉仲系好嫩滑,唔干唔柴✨
附送和牛拼盘🥩
任食既牛质素都好好👍🏻,不是肥肥肥牛
🍨饮品同雪糕都系自助,雪糕唔算有太多选择