2022-06-30
终于到小妹食呢间了🤤仲要万中无一咁好彩拣咗停电𠮶日试🥴唔紧唔紧有好西同食 又有大大电视播住各团mv搭救 依然食得开心!座位都唔少 卡位到圆枱都坐得咁舒服 重点系繁忙时间唔会逼你2人搭枱👍一于张枱有几大就叫几多野食 点知差啲被一个pizza ko咗🤣🤵利申唔系discrimination😂本身以为呢间韩式薄饼店会用番啲韩国人 但估唔到佢开到全球全港咁多间分店 职员种族已经无分界限👍听到啲好流利嘅英文觉得成间舖好international!。。。🦔👉泡菜海湾芝加哥 (蜜糖杏仁边) $213今次选择困难嘅朋友仔真系大获了👻好多唔同口味嘅pizza各有千秋 睇图个个好grand又多料 就连韩式风味都有分泡菜、烤肉味 最后拣咗个睇落好拉到丝嘅pizza🤣· 呢只味得一个standard size但料很多 蟹棒几正 虾肉唔干又几弹牙 洒上杏仁片+糖霜点缀 面包边皮仲塞满芝士馅🧀食完一件都好满足唔系讲笑· 芝士香闻到又食得😚话哂系double Mozzarella cheese 再加芝士条 反而只泡菜蛋黄酱味唔太出· 好香面团味🥰啱哂我呢啲淀粉鬼· 特别之处系底部偏软薄湿润🤣以为系馅太丰富不胜负荷?
🤵
👉泡菜海湾芝加哥 (蜜糖杏仁边) $213
· 好香面团味🥰啱哂我呢啲淀粉鬼
· 特别之处系底部偏软薄湿润🤣以为系馅太丰富不胜负荷? 原来大有来头!见到一点点其实系黑米、绿茶、小球藻等天然谷物制成嘅健康面团😋食件pizza健康啲罪恶感都低啲kekee
👉Maru紫苏炸鱿鱼圈 $93
Maru Calamari Twigim
炸得还好😎开头估系好普通嘅炸鱿鱼 但见佢外层炸粉有微微嘅紫苏 个人偏好佢呢种唔会炸得太干太脆 又不失炸物嘅风味😎内里🦑几有质感 可以再爽口啲
👉韩式海鲜炒年糕 $96
卖相好唔错😚满满的青口+烟肉+年糕 同平时食开嘅韩国辣酱比并唔太辣 系年糕发挥唔太隐定 内里有啲soft得烟韧 有啲就硬咗啲 but笔笔下发现底部都唔少粉丝系惊喜嘅🤭偏淋身
👉荔枝味米酒 Size HH +$58
食韩国野无理由唔饮酒呀😎小妹仲未识欣赏酒精味嘅烧酒😂咁啱见到Perfect match推荐荔枝味米酒就浅尝下一杯先 即使唔系1 jar但见佢樽身咁靓得唔得架🍶差啲想拎埋返屋企!1杯份量其实都唔少 好钟意佢饮落几舒服 唔会好假荔枝味 甚至微带玫瑰香 浓度唔太高 大推比酒量低嘅千古🤩