2018-11-17
之前黎过湾仔觅食,发觉原来湾仔都几多日式名店,特别系厦门街附近,所以今次就带埋妈咪黎呢间一虎食拉面🙆🏻♀️装潢同一般日式拉面店无异,外面挂著大大的"一虎"红灯笼🏮,十分抢眼。甫进拉面店,一边系开放厨房,师傅一举一动,一览无遗。外围有座吧枱,仲有4人枱,双人枱。首先,点左最新推出👉秘制盐味吞拿鱼汤拉面 $89✨面的种类:粗面✨面的硬度:硬✨香油:少✨配料:香葱,木耳✨追加:有味荀 +$10 海带 +$8汤头浓度适中而带有盐香,新香又吾油腻。值得一提既系,饮完汤都吾会觉得口渴,就证明左,汤头系吾加味精的👍👍面质爽口弹牙而又咬劲十足,配搭上旁边既香荀,海带,香葱同木耳,一流👍而糖心蛋系流心而富有浓郁蛋汁的,蛋质入口软滑,再吸一吸香浓蛋汁,哇,不得了。大大块薄切吞拿鱼,口感松软嫩滑,很棒😋 以吞拿鱼作为拉面既亮点既创新又特别每张枱旁边更有三种配料可以加入拉面汤里,分别系蒿菜,辣芽菜同红姜。我就比较中意加辣芽菜,除左有咬口,少少辣仲可以令整碗拉面既味道提升不少🙈第二,煎饺子 $42一虎自家制既饺子除左即叫即煎,保证热辣辣😍饺子仲皮薄柔软,内馅丰富多汁,外皮煎得香脆,再配上饺子汁,又香又正总结,值
首先,点左最新推出👉秘制盐味吞拿鱼汤拉面 $89
✨面的种类:粗面
✨面的硬度:硬
✨香油:少
✨配料:香葱,木耳
✨追加:有味荀 +$10 海带 +$8
第二,煎饺子 $42
总结,值得回头既拉面店,连妈妈都赞好
另外,店员好热心,积极既服务态度值得一赞