2023-05-31
🔅T2P🔅天后🔅日星马cafe🔅通常你想食拉面~揾一间拉面店,但系估唔到呢一间特色餐厅,大大超越同满足左我对拉面嘅期待!佢位置喺天后同海旁中间,比较远,但系就真系难得一间隐世、超级好食餐厅!呢度最好食,就系𠮶块烧叉烧!佢系有特别熏烧过,虽然叉烧唔系特别口,但系烟熏嘅味道非常香,一上台就令人垂涎三尺❤️ 除左烟叉烧之外,佢亦都有猪颈肉配合,柔和啲,好味~🍜 黑 - 黑蒜酱油沾面沾面比较粗身,同埋黑蒜肉碎酱油配合,好好味~ 个酱汁有肉、黑蒜,但又唔会太油腻!市面当然都有一只糖心鸡蛋,贝尔大量嘅幼葱,正~同埋我好钟意用块紫菜包住一啖面,好好食我会食到啲酱汁周围都系,所以就用返小餐巾保护住自己😂🍜 柠 - 山椒柠檬拉面汤底味道超级正,既有辣嘅刺激,亦都有柠檬嘅清新!好特别!拉面嘅面质属于幼身,同个汤都好夹!❤️ 虽然你谂住食拉面𠮶阵,唔会谂住去一间餐厅,但系呢一间绝对有惊喜!我都好中意佢其他菜式,坐得舒服又系 pet friendly,推介推介!t2P (The Second Phase) 网址: https://s.openrice.com/QrbS0E1SB00~uZ5MGAA地址: 天后兴发
🍜 黑 - 黑蒜酱油沾面
我会食到啲酱汁周围都系,所以就用返小餐巾保护住自己😂
🍜 柠 - 山椒柠檬拉面
t2P (The Second Phase)
地址: 天后兴发街100号
电话: 37020728
=====================
#拉面 #日式拉面 #香港拉面 #沾面 #柠檬山椒 #黑蒜酱油 #天后黄店 #天后美食 #铜锣湾美食 #铜锣湾黄店