2024-05-27 136 浏览
旺角性价比好高既2人餐,位于旺角同油麻地中间非常易发现🫶🏻楼底好高,窗边排满一整排灯笼,好有和风感🔸柚子盐汤蚬肉拉面第一啖饮落去有淡淡既柚子香气,蚬肉都有成5只,只只都好大粒,仲配左2大块叉烧,蚬肉鲜甜,叉烧软淋🔸神匠虾汁伴面非常清爽既伴面,都质爽口,虾汁非常浓郁,而且仲有大量既樱花虾伴碟,令到所有既面条都好似比虾包围住咁。同汤既叉烧唔同,伴面既叉烧厚身D同埋经过火灸,油香更加突出🔸糖心蛋其实本身面食都有跟糖心蛋,跟餐会比多一只,试问有边个可以拒绝橙黄色蛋黄既糖心蛋?🔸黄金熔岩虾🦐球虾球弹牙,咬开仲有芝士流出黎,作为小食佢好高分🔸可乐、忌廉(餐饮)餐厅装潢已经好吸晴,坐位之间间隔阔落,而且keep住播日文歌,令人有置身于日本既感觉👍🏻

🔸柚子盐汤蚬肉拉面

🔸神匠虾汁伴面

🔸糖心蛋
🔸黄金熔岩虾🦐球
虾球弹牙,咬开仲有芝士流出黎,作为小食佢好高分

🔸可乐、忌廉(餐饮)