2017-02-12 1162 浏览
今日行远啲,去左新鸿基中心食午餐。本身打算食超级三文治,男朋友拣唔到食咩,佢又想食隔离间拉面,就去左喇。入到去睇个餐牌,发现原来系之前系尖沙咀食过觉得麻麻𠮶间,就一人点一碗面就算。我叫左黑武骨豚角,佢食白武骨豚角。黎既时候劲热,见到卖相都不错,个豚角好大块。先试一试个汤,黑武骨加左好香既黑蒜油,但唔算太浓。白武骨就太浓,好咸。平时食系黑蒜油会浓味啲,但唔知点解呢间黑蒜油反而清少少(对比起白武骨)。然后试左一啖个豚角,其实都算不错。不过首先好咸,然后佢太肥,虽然食落系几腍,不过觉得食左太多肥膏落肚。啲面份量都几多,软硬度适中,唔会太硬或太腍。整体黎讲个面都算唔错,唔算好突出,不过至少无左上次食觉得好难食,甚至中伏,但系就未必会再去食。

黑武骨豚肉
白武骨豚肉
黎既时候劲热,见到卖相都不错,个豚角好大块。

2017-02-08
黑武骨豚肉