2018-12-05 41 浏览
今日放假,所以就去咗黄埔Aeon行下街,咁啱经过呢间拉面店,所以就去坐低试下😋。我真系非常钟意食豚肉,所以我就叫咗一碗有辣味嘅豚肉拉面😍, 另外再追加咗一份葱花同埋笋丝😎。拉面嘅汤底非常浓郁,而个拉面未追加之前,入面已经有超多配料😶,例如有流心蛋、紫菜、木耳等,啲配料同拉面一齐,食落嘅口感真系超夹👍。 而且我追加嘅葱花同埋笋丝嘅份量真系超多😆,啲荀丝食落仲要非常爽口,价钱咁平就有咁多嘢食真系物超所值😝。拉面入面嘅豚肉份量都超多,每一块豚肉都有我手掌咁大👋,而且啲豚肉系即叫即烧,所以食落口感真系入口即溶😍,唔会话好韧。我觉得拉面转为套餐嘅价钱比较抵🤓,因为佢仲会另外送埋小食同埋饮品。所以系小食方面我就叫咗碟饺子,呢间店啲饺子真系皮薄馅靓😀,啲饺子配埋佢哋嘅酱油去食,真系超级好食😊。呢间拉面店嘅水准真心高😙,下次经过Aeon,我都一定再会去食。