2024-02-06 31 浏览
最近发现咗呢一间日本拉面店嘅味道都唔错餐厅环境都几有日本嘅感觉而且坐得好舒服够晒阔落。我哋就叫咗两款唔一样嘅拉面同埋一个小食价钱合理〰️〰️〰️第一款嘅拉面:酸汤肥牛拉面☑️肥牛薄切又嫩滑,酸汤汤底酸辣又开胃!拉面面质仲要弹牙有口感,钟意酸酸辣辣嘅味道嘅话就一定要叫呢款试吓。第二款嘅拉面:味噌鸡扒拉面☑️味噌鸡扒好滑,食呢个鸡扒一定唔可以走皮,因为啲酱汁全部喺晒啲皮上面,连皮食嘅鸡扒真系超级正!当然仲要配埋个拉面一齐食,超级有日本风味。炸饺子☑️大大只又饱满嘅炸饺子好香脆。炸饺子嘅香脆外皮🥟,令人一咬落去就听到咔嚓咔嚓声,好满足呀!入口后,内里那肉馅汁水四溢,香浓肉味同新鲜蔬菜嘅甘甜,互相交织出一幅层次丰富嘅滋味画卷🌈。热辣辣嘅鲜味,配上一啖啖脂香四溢而唔腻嘅饺皮,真系食到停唔到口😋!每次嘅油炸过程都好似系艺术家调色板上嘅绘画,经过火候嘅锻炼,那颗饺子皮色就似金黄色嘅阳光,照耀住食客嘅心房💛。啲炸饺子唔单止美味,而且啲声啲色啲香都系咁诱惑人心❤️‍🔥,即使只系盘中静静躺着,但彷佛活了起嚟,呼唤住你去品尝呢盘经典小吃嘅无限风味。无论系家庭聚餐,定系同朋友相聚👫,一笼炸饺子往往成为喜悦同共鸣嘅桥梁。当你
第一款嘅拉面:酸汤肥牛拉面☑️
第二款嘅拉面:味噌鸡扒拉面☑️
炸饺子☑️
大大只又饱满嘅炸饺子好香脆。炸饺子嘅香脆外皮🥟,令人一咬落去就听到咔嚓咔嚓声,好满足呀!入口后,内里那肉馅汁水四溢,香浓肉味同新鲜蔬菜嘅甘甜,互相交织出一幅层次丰富嘅滋味画卷🌈。热辣辣嘅鲜味,配上一啖啖脂香四溢而唔腻嘅饺皮,真系食到停唔到口😋!每次嘅油炸过程都好似系艺术家调色板上嘅绘画,经过火候嘅锻炼,那颗饺子皮色就似金黄色嘅阳光,照耀住食客嘅心房💛。啲炸饺子唔单止美味,而且啲声啲色啲香都系咁诱惑人心❤️‍🔥,即使只系盘中静静躺着,但彷佛活了起嚟,呼唤住你去品尝呢盘经典小吃嘅无限风味。无论系家庭聚餐,定系同朋友相聚👫,一笼炸饺子往往成为喜悦同共鸣嘅桥梁。当你啲嘴角边浮起幸福嘅微笑😊,啲是时候,你就会知道,呢啲简单嘅食材经过慎重嘅手艺凝聚成嘅,不仅是食物,更系一种温暖人心嘅艺术品🎨。唔论系小朋友👶定系大人,炸饺子总能轻易俘虏佢哋嘅味蕾。每次夹起一个炸饺子,都感受到𠮶份细心制作嘅工艺,以及对美食嘅尊重与热爱❤️。炸饺子,无疑系餐桌上嘅小小惊喜,也是日常生活中嘅一道亮丽风景线🖼️。