📍铜锣湾 鬼金棒话说,我细佬好钟意食拉面💁🏻‍♀️但系我因为细个食过啲劣劣哋嘅碱水拉面,所以「见过鬼怕黑」,对拉面一向冇乜好感😅 简单啲讲,啫系如非必要,我都唔会去食拉面🫣咁但系当你细佬用水汪汪嘅眼睛同你讲佢想食拉面嘅时候,你又点忍心拒绝呢?🥹 最后,我屈服咗🤣呢间拉面喺World Trade后街,位置都算几方便嘅😚 入面虽然位唔多,但我哋两个都无话要等好耐😌「有前无后,打死罢就」嘅我叫咗个味玉麻辣味噌拉面🍜其他嘢先唔讲,面质几好食😋 Al Dente 得嚟唔会硬到顶胃🥳 而且比平时嘅拉面粗啲,好挂汤🥣 汤底辣辣哋几惹味,我静鸡鸡一啖接一啖🫣 然后嚿叉烧唔会好多肥膏搞到成口油,怕肥女仔友善😌 平时有拉面恐惧症嘅我都觉得可以🉑️而我细佬就叫咗个增量叉烧味噌拉面同肉碎饭 - 基本上评价同上😎 肉碎饭好似系类似台式肉燥饭嘅概念,不过变咗日版🇯🇵 细食嘅女仔可能一碗都可以当一餐添😋其实,食拉面又有咩好怕㖞🙈#拉面恐惧症 #水汪汪眼睛 #鬼金棒 #味玉麻辣味噌拉面 #增量叉烧味噌拉面 #肉碎饭 #causewaybay #铜锣湾 #ohhejfoodie
📍铜锣湾 鬼金棒
话说,我细佬好钟意食拉面💁🏻‍♀️

「有前无后,打死罢就」嘅我叫咗个味玉麻辣味噌拉面🍜

其实,食拉面又有咩好怕㖞🙈