2020-11-25
今日收工返屋企,点知系第一城落错左车,咁唯有将错就错,系第一城揾食。行行下,见到间味千拉面,真系好多回忆,系我记忆中,佢应该系香港拉面既始祖,以我认识计,其实自从市面上多左好多唔好既拉面铺,真系少食左,今日既然行过见到,紧系要再回味下,但由于要赶番屋企,唯有外卖。原来味千都有沾面,不过今日想食汤面多d,点左个"味千之霸",咁耐冇试,紧系要试下佢个招牌la。以前细个食就觉得好贵,依家大个左发觉其实价钱都几平民。几十蚊食到。原来依家味千咁先进,真系始祖冇讲错,佢真系比人行先一步,以我认知,除左依家d即食火㶽会咁包装外,香港冇应该冇拉面铺会咁样处理个外卖拉面,依个火㶽形式既拉面真系好拎我惊喜。佢仲好细心,有埋教学教你点加热番个面同汤底。佢地d汤底都系现装落袋,唔系话预先整定冷藏俾你再翻热。你睇下d豚肉,又厚又大块,个蛋仲好糖心tim.既然要食紧系要食好d,肥牛金菇卷,好好食,牛肉够淋,金菇吸晒d肉汁,超好食。食完个小食,个面刚好加热完成,真系够晒热,唔会好似其他拉面外卖咁,拎到返屋企都唔热,已经系暖,味千真系抵赞,够贴心,外卖都可以食到好似堂食既风味。
佢仲好细心,有埋教学教你点加热番个面同汤底。
佢地d汤底都系现装落袋,唔系话预先整定冷藏俾你再翻热。
你睇下d豚肉,又厚又大块,个蛋仲好糖心tim.