2016-03-22
因为我太爱呢间日本拉面/沾面店,所以我决定将我既openrice 第一次俾左佢☺️☺️☺️有系元朗揾开食既朋友应该都对「彩」唔陌生gala, 呢间日本人主理既沾面店门口永远排长龙,系屯门红桥开左之后我当然要帮衬laaaa!!!!黎到发现唔洗排队,好出奇🙈 而店舖都唔系日式对住师傅果只,而系茶记果类(解释到one of the reasons点解少人la 无咩气氛),而呢间野,有别于元朗总店得沾面,而有埋拉面简!同fd 即刻两只都试晒☺️☺️☺️ 最后我地竟然一致觉得拉面好食d, 因为屯门店既汤底比元朗既明显淡好多,做沾面唔够味。。。而面似乎比元朗果间干,干晒咁沾汤食唔ok😨反而汤面非常出色,d 汤入口饮刚刚好,我同朋友都食过几次元朗店,所以都非常惊讶。。好啦我地以后都食拉面啦😂😂😂拉面5星,沾面3.5星😁😁😁
同fd 即刻两只都试晒☺️☺️☺️
拉面5星,沾面3.5星😁😁😁