2010-01-16 52 浏览
呢晚同老友happy hr完,本来都唔打算食野不过佢又话面屋一平安有张coupon快过期,就去试下﹗一平安我只食过美丽华的一间,原来呢度都有一间,老友话呢间先系老店,真孤陋寡闻﹗成十点当然人不多,一坐低有coupon有beer送,仲要有两只温泉蛋。beer是嘉士伯,讲真头先都饮得几多,所以无咩饮﹔温泉蛋味道虽未算很浓,蛋心质感却很绵,如蛋味更浓的话那种留在牙缝中的甘香一定超正﹗来面屋当然食面,要了个招牌拉面,猪骨汤底味道浓烈,充斥猪骨的鲜甜味,拉面面质弹牙有嚼劲,很不错呢﹗配料方面有鱿鱼、大量椰菜等、肉片、葱等,讲真虽叫招牌不是什么招牌贵价货材料,不过由于个面底同汤底做得好,整体食后感仍相当满意。友人叫了个鱼仔饼,饼底烟韧有面粉香,上面是0的小鱼仔、沙律汁及香葱,配搭几得意,我都不觉太腥,好食﹗串烧拼盘一客个人share,有冬菇、烟肉露笋卷、鸡翼及尖椒,海盐下得不算多,吃得出那食材的原味,不错不错﹗又话唔食又叫咁多野食,呢晚真系食大了,捧住个肚返屋企﹗

又话唔食又叫咁多野食,呢晚真系食大了,捧住个肚返屋企﹗
面屋一平安
招牌拉面
汤底面底相当好
鱼仔饼
串烧拼盘
  • 招牌拉面,串烧拼盘