2018-03-22
最近有杂志推介梅光轩,我同男朋友都系爱拉面之人当然唔可以错过,要一睹风采。一个月前就同男朋友去左位于hysan 入面jason 有一间开放式的分店。香港有2间,另一间就系登龙街站立。相信会有一番龙争虎斗,话哂个到拉面店林立今次黎到jason分店, 胜在唔洗等位。选择都算多元化,但就无硬面软面粗面幼面之分了。只有standard ge选择,相信对选择困难症ge人就有帮助。见到有个set包汽水小食只系80元,当然要试下la!只系比净拉面加多5元就多咁多野!但汤底就得盐汤同酱油汤选择!今次拣左酱油因为我同男朋友都系重口之人。哈哈!另外仲叫左个叉烧饭。因为新年关系,送左个利是比我地。点知比我男朋友抽中左碗免费酱油拉面,店员见到都惊呼得好小系拉面卷咁都比你抽到!好啦 我都要比个叻佢👍🏻值得一提个叉烧饭系抵食之选!每啖饭都有叉烧,仲要肥瘦岩岩好!加埋d沙津酱食,真系一绝!见意大家要叫个黎试下,不过今次无影相!2次都有食个酱油拉面 $75 (评分:8/10)面质比较似公仔面。但有Q弹的口感!汤头食落有点焦香味,系猪骨汤底,但有别于豚王个类叉烧属于偏瘦ge一种,所以肉质较鞋,但喜欢瘦叉ge人绝对系啖啖
今次黎到jason分店, 胜在唔洗等位。
值得一提个叉烧饭系抵食之选!
2次都有食个酱油拉面 $75 (评分:8/10)
叉烧属于偏瘦ge一种,所以肉质较鞋,但喜欢瘦叉ge人绝对系啖啖肉呀!
呢碗系味噌汤拉面$80 (评分:7/10)
汤头较酱油浓郁,带点辣味。但不会太辣,唔食辣ge人都一定会食到!我就中意食呢个味多d!辣辣地食唔停!我就中意再加d醋,醋辣令我一啖接一啖无停过!
另外ge系,店员都好热情会主动问我地要唔要水。佢ge味粉都好多选择,有醋,胡椒粉,黑椒等等等。