餐厅: 八雲札幌拉麵
资讯:

2013-12-27 916 浏览
由于天气冻, 特别想食D热笠笠既晚餐, 所以走左入东大街既八云医肚我地坐低Order左2个拉面, 分别系牛油拉面同埋猪软骨拉面, 之后再补叫多个韭菜炒猪润, 可能由于比较夜, 客人较少, 所以食物好快就到韭菜炒猪润 - 猪润炒得唔算爽, 但系都算新鲜又唔腥, 而且因为系open kitchen, 望住师傅即叫即炒特别有镬气, 赞喔!猪软骨拉面 - 淡淡的汤底加上一般的猪软骨,感觉惊喜不大牛油拉面 - 真系有大大片牛油游紧水架!! 牛油融左落汤之后, 成碗汤拉面既刻变左身咁, 又香又绵, 非常值得一试!经常觉得, 一碗拉面好食与否, 好睇个人口味, 面的软硬, 汤既浓度, 配菜的多寡都好影响评价今次去八云, 又系另一种口味既拉面, 而且价钱亦比较相宜, 再去指数有80%!

可能由于比较夜, 客人较少, 所以食物好快就到

韮菜猪润
猪软骨拉面 - 淡淡的汤底加上一般的猪软骨,感觉惊喜不大
猪软骨拉面
牛油拉面
题外话/补充资料: 有免费蛋免费蛋免费蛋免费蛋 系台面!
2013-12-15
韮菜猪润