2020-11-02
『鲣鱼or小鱼干汤底都各有所爱,生牛乳雪糕绝对点睛之笔』近日开业嘅Ramen Yaichi 唔单止风格年轻,仲好创新地采用左「立食」嘅概念,啱晒乜都追求快嘅我地🐿 日本直送贝汁酱油汤底,再配搭唔同嘅鱼油/蒜油,调制出四碗风味唔同嘅拉面。而灵魂贝汁酱油汤底就系由连续五年在大阪排名第一🏆酱油拉面达人松村贵大TAKAHIRO MATSUMURA专门为港人口味研发而成✨推介🥢和歌山横缟鲣鱼酱油拉面 🥢瀬户内海小鱼干酱油拉面 🥢北海道生牛乳雪糕🔅依家系店内logo下面打卡上载社交平台仲可以获赠🧧小食券一张啊🍜 瀬户内海小鱼干酱油拉面 HDK85🍜 和歌山横缟鲣鱼酱油拉面 HKD88🍜 鹿儿岛黑豚肉碎酱油拉面(辛) HKD88🍜 ⻘森大蒜酱油拉面 HKD78————————————————————1️⃣◆和歌山横缟鲣鱼酱油拉面◇HKD88鲣鱼味清甜鲜味十足,好似带左我去海边咁幼面软硬度适中,同酱油汤底几夹最钟意系佢嘅慢煮三和豚肉叉烧肥瘦适中,薄薄一片柔软充满肉香2️⃣◆瀬户内海小鱼干酱油拉面◇HKD85呢款似乎更多人偏爱,小鱼干令酱油味道更浓郁,食落又系另一种风味
🍜 瀬户内海小鱼干酱油拉面 HDK85
🍜 和歌山横缟鲣鱼酱油拉面 HKD88
🍜 鹿儿岛黑豚肉碎酱油拉面(辛) HKD88
🍜 ⻘森大蒜酱油拉面 HKD78
————————————————————
1️⃣◆和歌山横缟鲣鱼酱油拉面◇HKD88
鲣鱼味清甜鲜味十足,好似带左我去海边咁
幼面软硬度适中,同酱油汤底几夹
最钟意系佢嘅慢煮三和豚肉叉烧
肥瘦适中,薄薄一片柔软充满肉香
2️⃣◆瀬户内海小鱼干酱油拉面◇HKD85
3️⃣◆松村秘制饺子◇+ HKD28
煎得金黄香脆,皮薄馅多肉汁鲜甜,不过要快d食咪好快腍ga
4️⃣◆ICENOIE 北海道牛生乳软雪糕(海盐味)◇HKD28
淡淡海盐味配搭牛生乳,将奶味香浓发挥到极致