2018-05-17
和拉面主要有三种口味的拉面选择,分别是豚骨原味拉面、辛辣拉面及味噌拉面呢!本人一向喜欢吃辛辣拉面,辣是我必然的选择呢,连浓度都可以选择,特浓加$8 就可以,啱哂重口味既朋友。辛辣普通汤底配普通葱蒜普通硬度拉面,拉面一送上嚟,一定要饮一啖汤底,汤底味道好浓郁,猪骨味好浓,辣到啱啱好,面质亦都非常之有口感同弹牙,而且仲有留心蛋,一咬,蛋浆流晒出嚟,非常之正。而且个叉烧系半肥瘦,煎到非常之香,而且薄薄一片,又有口感又好香口,仲有紫菜,仲有好多其他配菜,非常知足料,满足!味噌拉面,我就拣咗普通软硬度,所以食落口都唔会太硬或者太软,师傅控制煮面嘅时间都掌握得好好。份叉烧比出面一般拉面店略有不同,食落比较爽口,而且肥瘦适中,好欣赏佢地整嘅叉烧呀!虽然肉份量唔算系多,不过真系几好食。有阵烟过同烧过既味道,个猪皮好弹,肉又够林!好食啊另有,佢地每张枱都有自家制芽菜,带有啲辣味,好开胃,食拉面嘅时候记得加埋落去,更加惹味。