2019-08-13 20 浏览
同朋友睇完戏好肚饿,即刻揾野食~佢话食过呢间拉面🍜唔错,带我黎试下。拉面有十款咁多!之前佢食过札幌味噌招牌牛油拉面,话好味。今次佢就话拣个札幌味噌杂锦拉面,咩都有啲~有蟹棒、叉烧、猪软骨同半只溏心蛋,重有啲粟米同昆布。我试左猪软骨,软骨位好多,啱晒我呢啲钟意骨胶原既人😏🤪蛋做得够溏心,有蛋香,正!面质如果有得拣硬身少少就好喇。食既时候加少少七味粉汤底更香👍🏻汤底用左味噌、猪骨、昆布、洋葱等熬制,香浓得黎唔会过咸,食完即唔觉口渴。跟餐重可以拣一款小食,拣左煎饺子🥟,虽然唔系脆卜卜,但够热辣辣,入面有啲椰菜猪肉,点埋醋食去掉油腻感。除左拉面🍜,重有咖哩饭🍛、便当🍱、麻婆豆腐饭同寿喜烧!我地拣左牛肉寿喜烧锅定食,跟乌冬或者饭,入面有几片肥牛、两旧硬豆腐、娃娃菜、金菇,重有只蛋另外上,唔洗几分钟个锅就滚,啲野食熟晒,捞饭一流!最后重加左个小食~烧多春鱼,好味!少少脆,加啲柠檬汁食去腥又好开胃!两个餐都可以加$3叫热饮或者$5叫冻饮。

蛋做得够溏心,有蛋香,正!面质如果有得拣硬身少少就好喇。

除左拉面🍜,重有咖哩饭🍛、便当🍱、麻婆豆腐饭同寿喜烧!
重有只蛋另外上,
唔洗几分钟个锅就滚,啲野食熟晒,捞饭一流!

两个餐都可以加$3叫热饮或者$5叫冻饮。