2016-07-01 638 浏览
本人系非常喜欢食面,无论系日本拉面,中国面等都非常喜欢,咁今日就经开荃湾,就当然要再次试下好耐之前食过嘅兰州拉面啦!同以前一样,去到都系座无虚席,再加上而家已经唔俾d枱摆街,里面坐得重辛苦,好彩我一个人就比较容易揾位!咁我自己就点左个五香牛肉面,跟餐饮豆浆,另外再加左个口水鸡!首先就系豆浆,豆浆好淡,无味!!!跟住见到师父即场拉面,好有型!口水鸡到啦,坦白讲唔够辣,以前辣好多,而且d鸡完全无鸡味,都比较差!我最期待拉面到啦,汤底好清,牛肉都好淋,而且拉面keep到以前水准,面质非常弹牙,有口感,虽然其它野都较差,但起码我最期待嘅拉面都keep到,希望其他野会有改善啦!