2024-11-14
之前嚟过Eaton Hotel 呢度食 buffet,见到buffet上一层有food court,都几多餐厅选择,我哋决定得闲就嚟呢度逐间慢慢试。.今次我哋一出䢂就见到呢间〈牛响度拌面〉,个名几特别,原来指「食牛嘅响导」,我老公钟意食牛、我钟意食拌面,啱晒我哋。.我哋谂住每人一碗拌面,再加一款小食share,但我哋低估咗个份量,原来系好大碗!真系食到好饱😆.我叫了猪颈肉热拌面,配葱油酱汁;老公叫了沙茶牛三宝热拌面,配胡麻酱汁。呢度拌面系用刀削面,成条都好滑,唔会中间有部分特别硬。每碗面都有青瓜丝、红萝卜丝及半只溏心蛋。.猪颈肉热拌面 —有8块猪颈肉,每块都爽口弹牙,烧到有脆边,有炭烧香味;配搭的葱油酱汁好浓好惹味,配猪颈肉好夹。.沙茶牛三宝热拌面 —牛三宝分别是金钱肚、牛筋、卤牛面颊,全部份量都超多!.牛面颊有8块!每一块都有齐牛肉及筋膜位,有骨胶原的腍滑口感;牛筋有5块,每块都大大旧,好滑溜,有满满的骨胶原;金钱肚有6块,唔韧,几爽口。牛三宝全部都炆到好入味👍🏻.小食我哋叫了餐厅招牌〈炸邪恶卤猪大肠〉份量都几多,炸到边好脆,内里腍;用孜然粉调味,真系好惹味;有好多青瓜丝垫底唔怕「漏
呢度拌面系用刀削面,成条都好滑,唔会中间有部分特别硬。
每碗面都有青瓜丝、红萝卜丝及半只溏心蛋。
猪颈肉热拌面 —
有8块猪颈肉,每块都爽口弹牙,烧到有脆边,有炭烧香味;
配搭的葱油酱汁好浓好惹味,配猪颈肉好夹。
沙茶牛三宝热拌面 —
牛三宝分别是金钱肚、牛筋、卤牛面颊,全部份量都超多!
牛筋有5块,每块都大大旧,好滑溜,有满满的骨胶原;
金钱肚有6块,唔韧,几爽口。牛三宝全部都炆到好入味👍🏻
小食我哋叫了餐厅招牌〈炸邪恶卤猪大肠〉
份量都几多,炸到边好脆,内里腍;
用孜然粉调味,真系好惹味;
有好多青瓜丝垫底唔怕「漏」。
我哋另外都叫了2杯饮品,分别是柳橙果冷泡茶及白桃果冷泡茶。清甜,唔会太甜,几解腻;柳橙果冷泡茶更有粒粒橙肉,几好饮。