十八夢

Meta Stages
2023-01-31 33 浏览
之前看过篇报导话詹瑞文有意打做全港首个5D梦幻沉浸式美食剧场,听落已经觉得几有趣几吸引!今日专程去餐厅试试,再决定情人节定之后黎睇公演!今日点了一份辣汁法国蓝青口,青口可选忌廉汁或者辣汁,平常比较少食辣的青口,所以今次点了辣汁,食落不算很辣,后劲比较有辣味,加上青口的海水味,这个配搭不错,既易入囗,又有少少刺激!最正的是配上几块脆多士!把多士沾满青口汤汁再食!口感松脆!汤汁味道又调较刚好,食落令人兴奋!厚酿豆腐炸豆腐上面铺了一层厚厚的木鱼, 非常香口,豆腐外脆内滑,要好小心食,食太快会辣亲月见免治鸡肉棒沾日本鸡蛋食,入囗更滑溜,咬落有肉汁,啖啖肉,不错烧和牛串放左阵先食都仲保持到温度!食落比想像中惊喜,和牛串入面唔系全熟,咬到几腍,有牛肉香,而且冇筋有肉汁,几好食大虾柚子沙律好清新开胃的前菜!大虾微微煎过都几香,西柚本身拣得几好,多汁唔酸,独特的西柚味配特制的沙律汁,酸酸甜甜,好食!卖相仲好靓!烧鸡颈肉烧得好香,好滑餐厅招牌菜式 西班牙烧乳猪, 焦糖烧菠萝自家制热情果酱烧乳猪外皮超脆!肉超腍!完全估唔到乳猪可以做到这个口感!本身乳猪空口食的确会有点油腻感,于是这个自家制的热情果酱真的画
今日专程去餐厅试试,再决定情人节定之后黎睇公演!
厚酿豆腐
月见免治鸡肉棒
沾日本鸡蛋食,入囗更滑溜,咬落有肉汁,啖啖肉,不错
烧和牛串
大虾柚子沙律
烧鸡颈肉
烧得好香,好滑
餐厅招牌菜式 西班牙烧乳猪, 焦糖烧菠萝自家制热情果酱
烧乳猪外皮超脆!肉超腍!完全估唔到乳猪可以做到这个口感!本身乳猪空口食的确会有点油腻感,于是这个自家制的热情果酱真的画龙点精!完全解去乳猪的油腻感!而且少少甜味更带出肉的香,本身以为热情果味道会好浓抢过肉味,这个酱完全没有这回事!一定要连酱食!
冬阴功大虾意粉
几有趣!辣味几香又不太辣,食得出有少少冬阴公味,我本身不太爱冬阴公味都觉得易入囗,老公大爱冬阴公就觉得唔够喉,似西式手法煮冬阴公,大虾煎得好好,而且大大只,肉质结实爽口,整体都不错!
今晚虽然未冇舞台剧演出,但都有人驻场献唱,气氛不错!加上周围环境浪漫,又有卡位,座位唔会太密,私人度高,绝对系拍拖的好地点!
下个月214情人节开始就真系有沉浸式歌舞剧表演睇!好彩岩岩book位仲有少量位剩!问埋价钱系$1580+10%,又食又有表演睇,计落都几抵!希望有个难忘嘅体验!