2023-03-13
讲到omakase😚就要食高质嘅玄鮨,真心好高质好正,仲拎左几年米芝莲!!! 商务套餐$1200@ 特别系拍卖级海胆✨食完返唔到转头。师傅好有礼貌,好细心讲解食材,留意我哋口味❤️师傅帮我地拣左支味道清酒,香味轻身入口轻柔,带点花香及果香😚易入口岩女仕✿ 先付𩽾𩾌鱼肝慕丝鳕鱼片: 用左葱、萝卜蓉作调味,𩽾𩾌鱼肝做成慕丝口感幼滑,鳕鱼片烘至脆口与慕丝成对比,食落鲜而不腥❤️整得好靓A5和牛薄烧: 油花比例、牛肉颜色同口感皆属上成,有蒜片同烧汁作调味,咬开入面半生熟好香,如果再多少少蒜片会更正。日本蕃茄好甜,落左少少芝麻酱,糖度相对高好甜好得意,清一清口腔。✿ 刺身5品🔹北寄贝 来自北海道嘅北寄贝,岩盐青柠作调味,酸中带鲜好清新。底部有冲绳海葡萄,大大粒好有咬口,海水味重。之后仲有个北寄贝群边,火炙后充满焦香带甜味。🔹新鲜鲭鱼师傅好豪咁切左一大片,上面加上晶莹剔透嘅橘子果冻,果冻少少酸令充满油香的鱼肉带清新感。🔹银鳕鱼 ✨我本身都超钟意银鳕鱼刺身,因为真系超肥美、肉身好滑,刺身食法劲正。鱼肉经火炙后更重油香,皮带焦香。上面落左少少紫菜渍、芥末,加入后平衡油脂感。🔹剑鱼腩佢嘅油脂比例拍得住拖罗,
✿ 先付
✿ 刺身5品
🔹北寄贝
🔹新鲜鲭鱼
🔹银鳕鱼 ✨
🔹剑鱼腩
佢嘅油脂比例拍得住拖罗,食落好爽身,爽得来同时有丰富既油质,脂肪分布十分平均,肉质爽甜。由于鱼本身已好香,师傅轻轻加上其秘制酱油已好好食。
剑鱼腩
🔹蓝鳍吞拿鱼拖罗
拖罗位置脂肪分布好似雪花,富天然鱼油脂甘香。师傅𠝹过烧过,食落无筋,好有技巧咁只火炙侧面一个小小边位,逼出鱼油同时又不会过熟,原汁原味。
拖罗
✿ 熟食✨
甘鲷立鳞烧采用滚油淋嘅烹调方法🐟热油一勺勺淋在鱼鳞上,让片层层立起、鱼鳞酥香脆,鱼肉则保持软嫩香脆无比。上面仲有少少紫苏花🌸让花瓣散落同鱼肉一齐食,更能带出鲜味,配菜有两件青椒。
甘鲷立鳞烧
✿ 寿司5贯
🔸松叶蟹棒
好大件,一丝丝蟹肉分明🦀
🔸赤鯥鱼
名贵鱼,价钱拍得住鱼王喜之次,经轻轻火炙, 将鱼皮火炙逼出鱼油,好香。
🔸鲽鱼✨
属于高级食材,鲽鱼刺身上系右口鱼边😚经火炙会有好多油,超肥。轻轻落少少柚子胡椒就ok!
🔸牡丹虾✨✨✨
原只牡丹虾,上面有鱼子酱,而下面系虾膏拌饭,落左烧虾膏同日本鱼子酱,虾味非常浓。最精彩系底部嘅,虾膏饭,鲜味十足带鱿鱼香味☺️
🔸黄海胆✨✨✨
拍卖级别嘅海胆,特别甘甜、清超好食😋口感极佳,师傅比成排咁多,好滋味。平时冇拍卖级别嘅只系好普通,市面可以买到,拍卖级价钱会贵几倍🤑
黄海胆
✿ 汤品