2016-09-03 1141 浏览
夏日炎炎, 同朋友去揾地方坐低倾野饮野, 见到小店装修几好, 似乎会坐得几舒服, 就决定入去啦! 入到去见到好多枱面都未执, 比较乱, 都揾左个角落照坐低然后叫野饮同野食。朋友落order 叫一杯奶堤, 一杯珍珠奶茶同埋一堆小食去share。然后落单位店员问我地要堂食定外卖, 我地就话要堂食喇。但有位高级d 既店员即时截停落单, 表示珍珠奶茶只可以外卖不可以堂食, 仲要话我地:"外面写得好清楚, 乜你地无睇清楚嫁咩?" 我地就再问:咁可唔可以珍珠奶茶继续系外卖, 我地坐低share 堂食?结果店员竟然答:叫外卖既必须离开小店,而我朋友叫堂食可以自己一个留低食!好唔合理㖞!我地唔系无叫堂食㖞, 而且堂食既价钱远超过杯珍珠奶茶!咁若果成班朋友一齐叫堂食去share, 叫足$1000 的话, 中间夹左一杯$12珍珠奶茶, 系咪都系要揾个人企出去饮完杯"外卖"先可以再入返黎坐? 好唔明为左一杯外卖而赶客既原因系咩, 所以最后决定头也不回咁走左喇!
2016-09-02
下午茶