本身想打边炉,但朋友怕怕㖞,所以改咗去食烤肉🥩,其实咪一样哈哈。呢日唔想食任食𠮶啲,所以去咗喜来稀肉,贪佢大大份,肉质又唔差。之前嚟过一次,星期六晚排哂长笼,下面本身有个位类似酒吧咁俾人饮杯啤酒坐住等。但今日就无开,因为直接有位吧😊。嗌嘢食之前,餐厅就已经为我哋安排好前菜🥗,前菜有三款,我最钟意腌萝卜同青瓜𠮶碟,酸酸辣辣好开胃。泡菜我就无试到,因为朋友食得辣都话辣🌶。上次嚟都唔觉有套餐,原来有几款两人拼盘餐拣,包括壹头猪🐷、壹头牛🐮同埋韩牛拼盘套餐等。价钱由$420到$888不等,丰俭由人。牛魔王嘅我哋就要咗🐂壹头牛Beef Set($520),当中包括五款牛,分别系喜来烤肉 、牛五花、特级牛颈、牛助骨肉同烤调味牛排骨。牛肉拼盘几澎湃,每款肉嘅份量都唔少,我哋留意到好搞笑地每款肉嘅数量都系单数😂。拼盘如果有多少少菜会好啲🥬。其中同餐厅同名嘅招牌喜来烤肉真系好好食😋!牛肉大大块,肉嫩;最精华所在就系佢个腌肉酱,少少甜得嚟,又够哂味,够味得嚟又唔得浓腻,好正。其次好食就系牛五花🌸,油份重、好香口,不过好易整到个铁板㶶咗;而牛肋骨同BBQ牛排骨都OK。牛颈肉我就嫌比较淡。套餐仲包醋饭团🍙八个
前菜

壹头牛

喜来烤肉

醋饭

套餐仲包醋饭团🍙八个,呢个味道相对普通,而且饭团波比较细粒。

炉边可以煮埋蛋🥚,仲系无限追加添,可以同胆固醇做朋友哈哈。炉边蛋一边配泡菜、另一边配芝士,各有千秋!

套餐包两罐汽水,但我哋各自加咗$10要西柚汽水同蓝色柠檬水(原价各$35)。汽水比想像中细杯,但都够饮,而且有汽嘅嘢饮送烤肉真系好夹🤤。
总括嚟讲,呢餐烤肉都相当唔错,招牌喜来烤肉果然系最好食,下次嚟我一定会单点呢样!餐厅定价属中等水平啦,毕竟食肉都唔怕会饿,真系唔够饱都有好多饭类可以叫😉。另外,餐厅环境同服务都几好,眼见大部份店员应该都系韩国人,但都识基本广通话,而且好有交带,多次加蛋同换铁板都好快手。我哋食嘅过程到食完离开,个身都无一浸烤肉味,应该系餐厅通风系统几好吧👍。题外话,餐牌有个好好笑嘅位,就系话烤肉要用上大量气力,所以呢个任务要交俾👦🏻男仔主理🤣。
2020-02-17
喜来烤肉