2018-09-19
颓饭招牌安格斯薄牛肉饭认真识食!近日和同事在中环工作时, 经常被附近的颓饭 le hea rice 的门面吸引住.我发觉永远都系有一堆人向门口等外卖, 所以心入面真系好想去试一试.幸运地, 这天下午来到刚好有上司比我出去买lunch 先, 我一去到餐厅便同经理哥哥讲话要一客招牌安格斯薄牛肉饭.招牌安格斯薄牛肉饭只要加少少钱便可以有红豆冰, 收银姐姐好细心介绍话配话黑椒汁应该唔错, 咁当然系要听下人家既意见啦 ^^.返到铺头后, 第一时间打开个饭盒, 哇! D黑椒汁色水真系好靓 而且又闻落好香令人口水直流. 立马食了一啖, 说真, 这里的午饭确是好味, 先讲个饭, 十分软熟而且有种淡香, 比很多茶记果D半生熟饭完全唔系同一个层次.然后个安格斯薄牛肉呢.. 分量多唔在讲, 连D肉都系有少少肥糕, 却十分烟韧! 如果喜欢食牛肉饭的朋友, 大可以前来试试.整体说, 这里的食物都很美味, 而且餐厅门面的环境都很整洁.虽然对很多人来说只是普普通通的下午饭餐, 不过却出奇地感到惊喜呢.