2023-10-02
🔺Café Crêpe (K11购物艺术馆)香港好少以可丽饼做主角既店,我自己超中意食可丽饼,系k11 行行下我遇到佢,即刻走去谂定食d咩,最黎我拣阻一个甜既一个咸既试下~🔻strawberry and banana ($89)另外加阻盐味焦糖酱($15),入面满满既士多啤梨同香蕉,食落食材新鲜,个cream 好轻身,食落唔会好大负担,个可丽饼底做得好好,好软熟,蛋香味十足,加埋面头d焦糖酱丰富阻成个口感。🔻le sunrise crepe ($98)呢个叫早晨可丽饼,入面有牛油果,烟肉,炒蛋同埋芝士,朝早食呢个真系元气十足!入面唔会好油,咸咸香香同个饼底都几夹。🔻lychee French soda ($58)见佢个推广招牌好似好正咁,拣阻杯荔枝法式梳打,个底有好多荔枝肉,面头有个柠檬雪葩,岩晒咁热既天气饮,超爽。🔻柠檬薰衣草梳打($48)酸酸地,有阵薰衣草香气,梳打够气。
🔻strawberry and banana ($89)
🔻le sunrise crepe ($98)
🔻lychee French soda ($58)
🔻柠檬薰衣草梳打($48)
酸酸地,有阵薰衣草香气,梳打够气。