2024-03-07 225 浏览
呢间餐厅之前系大围都有食过😊见湾仔都有呢间好相似既餐厅就简系要入去试下啦。今次同我一齐食既朋友都赞不绝口,话个海鲜又新鲜又整到好好食🐙🦑呢度既服务仲要劲好,会同我地推荐佢地既菜式,装修既比较简约,利用左海船既设计,仲有好多唔同既海洋生物做壁画🐟同个餐厅好应景🌟Captain’s Bite $328黎到呢度就一定要试佢地既海鲜袋🦑仲可以选择唔同既酱汁去捞。今次我拣左呢款既海鲜袋已经好岩我地两个人食,入面有4只海蚬,4只青口,4只八爪鱼仔🐙4只海虾🦐2只翡翠螺,2只小龙虾仔🦞粟米🌽新薯同猪肉肠。我地拣左最推荐既卡疆蒜蓉汁,食落去系有少少辣辣地,蒜味都好浓,捞咪d酱汁海鲜食落去好咸香咸香,又好香辣,超惹味,必食🌟Clams Linguine $148一送到黎就见到上面有超多又好大只鸡蚬,呢个主要用蒜去调味🧄用左扁意粉去烹煮,个意粉既口感系比较有嚼劲,d蚬每一只都好肥美,食落去系好鲜甜,加上意粉无落太多既调味料🍝食落去好浓既蒜既牛油既香味,加上蚬去煮完既意粉都比较鲜甜,超推荐🌟Pan-seared Salmon $238个三文鱼系劲厚实,好新鲜又好大旧🍣一啖食落去系入口即化,上面只系用左黑椒去

🌟Captain’s Bite $328

🌟Clams Linguine $148

🌟Pan-seared Salmon $238
个三文鱼系劲厚实,好新鲜又好大旧🍣一啖食落去系入口即化,上面只系用左黑椒去调味,令到个三文鱼食落去原汁原味,好鲜甜。仲可以点咪个忌廉芝士酱🧀令到个三文鱼变得更香口,加上松子同葡萄干既点缀,变得酸酸甜甜,超惹味

🌟Baked American Cookies $88
呢个下面系热cookies,食落去系超香,又软又唔会好甜🍪cookies因整热既原因变得更加突出。上面系曲奇ice-cream🍨仲淋上朱古力酱。又冻又热两重奏既口感,真系饭后必食既甜品