2018-02-12 117 浏览
住咗大埔咁多年,好难得可以一家人去到大埔墟食饭,我哋就选择左一间价钱平民化,而且坐得舒适嘅开饭主义。入到去已经爆满了,我哋坐入面嘅卡位位置,餐厅嘅装修大多以木为主,而且灯光光猛。餐牌上嘅食物好多款式,而且图文并茂,图片更非常吸引。首先就叫咗几款小食,分别系蒜香蜜糖鸡翼、韩式炸鸡翼、法式烧蚝、煎饺子、小丸子同埋蒜烧茄子。两款鸡翼都炸得非常香脆可口,而且肉质鲜嫩,非常滋味。另外茄子好大条,而且烧得好香,蒜蓉粒粒铺满茄子肉上面,食落去有少少辣嘅味道,非常入味。主菜方面,分别叫咗蘑菇烧汁猪手粒焗饭同埋猪仔骨焗意粉,而且套餐仲有餐汤同埋餐包送。焗饭即叫即整,新鲜滚热辣,猪仔骨有四条,焗饭嘅份量都比较多,猪仔骨嘅肉质鲜嫩。饮品嘅选择更多不胜数,我哋就叫咗冻咖啡同埋热柚子茶。最后食咗咁多嘢$500有找,价钱合理,而且食物质素同价钱成比例,难怪咁多人等位。

餐牌上嘅食物好多款式,而且图文并茂,图片更非常吸引。

两款鸡翼都炸得非常香脆可口,而且肉质鲜嫩,非常滋味。

饮品嘅选择更多不胜数,我哋就叫咗冻咖啡同埋热柚子茶。