今日行经尖东经过富华冰室既玻璃橱窗见到挂住只滴晒油既烧鹅就突然比佢吸引左🤩所以就谂都唔谂走左入去食~其实之前都有食过第二间分店既小菜都觉得可以,今日收工特别肚饿所以叫多左少少野食🤭餐厅仲有新鲜出炉面包柜,每次见到佢既菠萝包都好想食😋大家经过都可以买佢地既包试下👍🏻—————————————————————————————♦️正宗烧鹅饭🪿:烧鹅饭好足料,旧旧烧鹅都好多肉唔似出面食好多都系骨多过肉🙊皮都几脆口同埋好香,烧鹅油脂分布平均唔会有好多肥膏,我平时食烧味最中意就系烧味豉油,今次够晒多而且唔咸捞饭食正👍🏻♦️椒盐鲜鱿🦑+饭+汤+饮品(另加钱):汤咸度适中,入面有花生、眉豆、猪骨好足料,唔似味精汤👍🏻 椒盐鲜鱿黎到热辣辣新鲜炸起,炸粉唔算系好厚还可以,鲜鱿都唔韧不过椒盐略嫌少左啲,如果可以多少少就最好啦☺️♦️招牌酸菜鱼+饭+汤:酸菜鱼一黎到劲香,望落好多辣椒但唔算好辣,整体黎讲酸味重少少,鱼片都好多旧而且好嫩口,入面仲有芽菜、云耳、莴笋同埋大量酸菜,中意食酸菜既朋友大饱口福啦😋♦️果酱多士:底面面包有烘过,时间烘得岩岩好好松脆,我几中意好好味😋出面好多茶餐厅面包唔一定烘得好好味,一系过㶶一系烘

—————————————————————————————

♦️果酱多士:底面面包有烘过,时间烘得岩岩好好松脆,我几中意好好味😋出面好多茶餐厅面包唔一定烘得好好味,一系过㶶一系烘唔够时间,但呢间真系岩岩好而且入面果酱够晒多,大家可以叫黎试试🍞

另外饮品方面今次叫左冻柠茶同埋龙凤柠乐,两杯饮品都正正常常🥤🥤

评分🖍️(满分为5个🌕)
抵食指数:🌕🌕🌕🌕🌑
服务质素:🌕🌕🌕🌕🌑