2016-09-21 524 浏览
荃湾真系几多好野食,同元朗一样,紧系要踏下场啦!起网上揾左间食落唔会太有负担既食店,慰藉下想食好东西的肚子!!!成日都话自己唔想食得太有负担,是因为觉得食物系要好吃才摆入口,最近既经验都觉得好食的往往是小食!!正好就起网上见到个瑞士鸡脾非常吸引了!厨师会将瑞士汁加入碟上,令食到没有瑞士覆盖的部分也可以点个瑞士汁再入肚!颜色系好深,以为会好咸,但系瑞士汁系取色,甜甜的瑞士汁咁深入肉质!食客往往都会怕只鸡脾摆左入去瑞士汁入面煲会令到个肉质更为粗糙!反而呢个又无,大概佢地烹调都会有一定的时间控制,上次食元朗既WHATEVER个阵就见佢地用个表去计时!蕃茄超浓,每一下都盛著蕃茄肉,真的落左本用好多蕃茄煮成的!厨师同餐厅都好用心咁维持仍地招牌菜的声威,见到之前无数个食评都对此有赞无弹就知啦!蕃茄汤都比左好多我,好满的一碗,其实食食下都好似饮汤!! 实在太甜啦!咁多新鲜蕃茄!个蛋系加左牛奶煎架! 其实好明显分别得出,因为软滑度有好多大的分别!平时起茶餐厅都只系用牛油炒滑蛋,其实食到牛油的脂肪味架!而落牛奶就唔会有那个油腻感!
荃湾真系几多好野食,同元朗一样,紧系要踏下场啦!

正好就起网上见到个瑞士鸡脾非常吸引了!
瑞士鸡脾

蕃茄浓汤通粉
蕃茄超浓,每一下都盛著蕃茄肉,真的落左本用好多蕃茄煮成的!

平时起茶餐厅都只系用牛油炒滑蛋,其实食到牛油的脂肪味架!

而落牛奶就唔会有那个油腻感!
2016-09-20
瑞士鸡脾