2023-05-16
罗宋汤专门店真系比较少见到,今次都系第一次帮衬。对于罗宋汤既印象,唔系阿妈煲既罐头罗宋汤就系去西餐厅或茶餐厅有时跟既红汤,今次既罗宋汤比我既感觉系真系好饮既,浓稠度系有返甘上下,系用心煲出黎既成果,的确系要支持下!菜单上的套餐都系全日供应,除了堂食的客人,外卖的客人也不少,也有些客人购买他们的产品回家煮来吃。黎到罗宋汤专门店,紧系一定要食佢地既罗宋汤,我纠结左好耐,本来想试罗宋汤面类,但系又想试真罗宋汤既味道,最后都系想试猪髀肉罗宋汤的捞拉面套餐,套餐除了包括了餐饮一杯,仲有一个小食,小食我简左炸鸡翼。炸鸡翼炸的香脆,鸡翼仲系鲜嫩可口既,唔会炸得耐过头,系推荐既。捞拉面上台既时候的确好香酱油味,卖相吸引之余,色香味都做到一致的满足,食落口拉面既口感软硬适中,师傅的手势的确系有返甘上下。重点中既罗宋汤汤头浓稠,材料十足,有常见既椰菜红萝卜,加上两大片猪髀肉,肉质结实,份量十足,罗宋汤味道浓郁好味,带点辣,系罗宋汤应该有既味道,下次配点餐包食应该会更好味道!朋友叫既捞乌冬套餐,佢既牛腩罗宋汤入面既牛腩好大粒😂真系意外既大粒,性价比十足,捞乌冬的份量感人,肉眼可见既大碗,味道依然十足,小食选
朋友叫既捞乌冬套餐,佢既牛腩罗宋汤入面既牛腩好大粒😂真系意外既大粒,性价比十足,捞乌冬的份量感人,肉眼可见既大碗,味道依然十足,小食选的汁烧猪髀肉相对浓味一点,直接吃会觉得味道略浓。我哋仲多加了一个麻辣嫩鸡丝小食,十分适合食辣既朋友,麻辣味十足,食到最后我都觉得好辣😂😂
整体来讲,罗宋汤专门店做既罗宋汤果然系佢哋既招牌,但系佢哋其他食物都做得唔错👍值得推荐,人均一百左右食到好满足之余,又可以试到新口味,如果有更多分店,相信会有更多人知道这一间罗宋汤专门店的存在!