2020-07-05 1003 浏览
想试路边鸡很耐,但每次约食饭都唔记得佢,咁啱今日朋友即兴约食饭,地点正正系路边鸡,正好试试佢⋯夜晚7:00到达,被安排坐隔离细舖,系第一枱客人,先讲环境,店舖属旧式食饭店装修,相信已有一定歴史,枱面铺有多层枱布,整体尚算干净。我哋一枱四人,叫咗一只葱蒜鸡+鸡什丶虾酱通菜丶黄金苦瓜丶豉油王炒面。葱蒜鸡:鸡什铺面,上面再有葱蒜,香而不油腻,不愧为店舖招牌菜。虾酱通菜:新鲜,炒得干身。黄金苦瓜:香浓咸蛋黄味,略嫌太多油,唔够干身,上枱时碟面重见到啲油。豉油王炒面:正,干身,够香够味!另加4枝玻璃樽装汽水,1枝超冰冻大啤(樽面有冰雹,一开盖,啤酒嘅二氧化碳涌出,遇到低温,立即变冰,饮得超爽快!)四人食饭,埋单$685,抵食!菜牌写有多款一人分量炖汤由$35-$75,下次再试。
虾酱通菜:新鲜,炒得干身。
豉油王炒面:正,干身,够香够味!

菜牌写有多款一人分量炖汤由$35-$75,下次再试。
2020-07-03
  • 葱蒜鸡+鸡什