2021-06-28 270 浏览
📍正记 (大澳) 黎到大澳玩到又攰又热辣辣咁🥵,就梗系要坐低休息吓啦,我地就嚟到一间大澳好出名嘅甜品店 - 正记。🏝餐厅嘅环境几舒服,而且景观开扬,可以吹住海风,坐低静静地欣赏靓靓嘅大澳棚屋,⛵️仲会有时见到观光船嘅经过,十分舒适。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️姜汁撞奶 ($25)▪️烧卖拼鱼蛋 ($20)▪️雪糕红豆冰 ($25)黎到呢到,姜汁撞奶系必食㗎!😍 姜汁味十分浓郁,唔会太过辣,而且奶味好香好滑,记住一定要由上面慢慢笔落去食啊,超级推介呢个!至于烧卖同埋鱼蛋就不过不失啦,正常发挥。☀️ 因为天气太热所以就叫咗雪糕红豆冰,雪糕够哂冻唔会好易溶,不过红豆就唔算好好食~𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍大澳大澳吉庆街82号82 Kat Hing Street, Tai O, Tai O
📍正记 (大澳)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️姜汁撞奶 ($25)
▪️烧卖拼鱼蛋 ($20)
▪️雪糕红豆冰 ($25)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍大澳大澳吉庆街82号