2022-06-29 957 浏览
呢间猪猪餐厅分店越开越多,其中一间我比较钟意去嘅分店就系D2 Place呢间。呢度夜晚同朋友嚟,气氛真系好好,好热閙,灯光昏暗,可以饮下酒,轻松倾下紧😎 最重要系食物都好好味😋🌟skinny pig salad $113 叫得做skinny pig 当然系主打健康啦😆 呢个沙律有菠菜、藜麦、西柚、红菜头、烤杏仁配橘子汁😊 好健康嘅配搭,橘子汁酸酸甜甜,好fresh😋 🌟鲜虾墨西哥夹饼 $178呢个超推介大家食🤩🤩 将香煎鲜虾、灯笼椒、洋葱、墨西哥辣椒芫荽炒完,用铁锅上,keep 到热度,再自己放入夹饼,然后加入附上嘅牛油果酱、墨西哥莎莎酱、腌青辣椒、碎芝士,口感丰富,又够惹味,掂👍🌟招牌德国咸猪手(二人份量)$308话就话二人份量,但系呢个size肯定够晒四个人share😂 (虽然我哋两个人都K.O.晒🤭😂)招牌果然系名不虚传,好好味🤩猪手啖啖肉,仲要全部部位都好嫩👍 Keep到皮脆卜卜,腌到味道刚刚好👍 最正系有我最like嘅酸菜😃 不过如果酸菜可以再酸啲就更加正😆 伴碟嘅红萝卜同薯仔都好好味,$308有咁大portion而且质素咁高真系几抵食😋

🌟skinny pig salad $113

🌟鲜虾墨西哥夹饼 $178