2024-04-26
星期五晚上去左食烤鱼!尖沙咀小有名气嘅柴夫人鱼馆,离远已经见到个灯牌,非常好认。我地叫左呢到个招牌 - 豆花鱼蕃茄豆花鱼 巴沙鱼块 无骨,适合钟意大大啖食嘅人士。份量2-3人,配菜有豆花,芽菜,薯仔,蕃茄等配料非常足,食到底都仲有唔少配料。巴沙鱼块厚身,肉质嫰滑,无骨,加上冇骨,食落更觉得鱼肉滑溜。蕃茄汤底浓郁,味道唔会过重,盖左鱼嘅味道。随住时间个汤滚得越耐,配菜吸哂蕃茄汤底汤汁,爽脆芽菜,软腍薯仔片,咬落充满蕃茄浓汤味,好食!而招牌豆花软绵,食落口唔会散,吸埋汤汁更好味。钟意豆花嘅人士一定要试下。外加配菜 生菜 牛肉片。生菜新鲜,钟意爽脆定熟透嘅生菜都随意调配,配上蕃茄浓汤,特别清新开胃。牛肉片嫰滑,都有鲜牛味,味道唔错。小食 蔬菜大饼,食落几有惊喜,外皮有d似煎堆外皮,脆但有软糯口感。内饀面包,松软,口感不俗。加上大量芝麻,香气十足。自磨豆浆 冇外加糖,值得一赞,非常新鲜,解渴降温,配热辣辣嘅食物一流。食饱都仲有任食雪糕,随意到门口旁嘅雪糕机自制。
尖沙咀小有名气嘅柴夫人鱼馆,离远已经见到个灯牌,非常好认。
我地叫左呢到个招牌 - 豆花鱼
蕃茄豆花鱼 巴沙鱼块 无骨,适合钟意大大啖食嘅人士。
份量2-3人,配菜有豆花,芽菜,薯仔,蕃茄等
配料非常足,食到底都仲有唔少配料。
外加配菜 生菜 牛肉片。
牛肉片嫰滑,都有鲜牛味,味道唔错。
内饀面包,松软,口感不俗。加上大量芝麻,香气十足。
食饱都仲有任食雪糕,随意到门口旁嘅雪糕机自制。