2020-07-06 53 浏览
葵广入面好多小食店,今次就braunch时段来食。行过呢家百味川,门面都几光猛ok,所以就入去试下。我平时好少食酸菜鱼,虽然听人讲就讲得多,而且好多地方都有得食,今就终于有机会可以试下呢个新兴起的食物~百味酸菜鱼汤饭--呢个应该都是本店的招牌菜,一上菜碗汤好热,我最爱热辣辣的汤,所以入口都好好饮。既有酸菜味,也有鲜甜的鱼味。唔会太咸,调味刚好,而且份量都好足,呢个汤配饭都是好o岩,食完真系好饱~百味鲜茄鱼丸米线--好足料的汤底,因为有好浓的蕃茄味,米线吸晒d汤, 真系好正呢。鱼丸鱼片都好弹牙,唔腥,好食之选。口水鸡翼--好开胃的小食,而且辣度ok,令人食完想再食的小吃,最后我地都叫多左一碟haha。

百味酸菜鱼汤饭
百味鲜茄鱼米线