2024-03-21
有一日见到社交平台story有朋友食烤鱼 心血来潮就好想食烤鱼!咁啱去开宝琳 所以今次黎到乌蝇试试佢😆🐟烤鱼有三款鱼可以选择 包括珍珠斑、海鲈鱼同埋清江鱼 唔同鱼唔同gram数 可以睇返自己想食几大条鱼🥘口味亦有四款 有辣有唔辣 任君选择 (招牌香辣烤鱼/特色泡椒烤鱼/传奇麻辣烤鱼/蒜香烤鱼)/650-750g 海鲈鱼 $298我同朋友拣左招牌香辣烤鱼 鱼轻轻咁煎过加埋汤底都惹味几香口😆海鲈鱼唔会好多骨 食得好畅快 唔洗顾忌食到鱼骨同埋肉质都比较结实爽滑 唔会一夹就烂哂 但又好嫩滑🥰香辣烤鱼口味都唔错 呢个口味系用左超过30种材料整 所以超过浓味惹味!!🌶️🔥我自己唔系好食得辣 但系有时都想食下辣 而且因为辣味会越煮越浓 所以少辣就岩岩好!四川宽粉 $28虽然本身就有芋丝系烤鱼入面 但系食烤鱼唔系唔加宽粉呀?又吸味又烟韧 而且一碟都几多下 绝对唔洗怕唔够饱 简直系必选😍😍双并滑 $98墨鱼滑+鲜虾滑 两样入面都唔系净系得墨鱼胶同虾胶 有捞埋啲墨鱼同埋虾肉 多左啲口感同感觉增加丰富爆酱红糖糍杷 $26呢个好出色系必食!!!🤍✨佢系糍杷入面藏住红糖酱果种 一咬开就爆哂啲酱 啖啖都系糍杷同埋
650-750g 海鲈鱼 $298
四川宽粉 $28
双并滑 $98
爆酱红糖糍杷 $26
呢个好出色系必食!!!🤍✨
佢系糍杷入面藏住红糖酱果种 一咬开就爆哂啲酱 啖啖都系糍杷同埋红糖酱 而且冇油溢味 因为谂起之前食过第二间餐厅嘅红糖糍杷系好大油溢味 直接令我胃口直线下降😵💫所以觉得呢个好出色 好大对比🥳🥳
黑糖珍珠鲜奶 $28
百香果寒天绿茶 $28