2017-12-12
今晚7点左右,同朋友二人去食鸡煲。天气咁冻最啱就系食鸡煲,仲要系食好辣𠮶种!我哋两个被安排咗坐喺厕所门口,心理上系有啲忧心,但已经冇其他位喇,惟有顶硬上!家姐最近食咗个小辣嘅羊腩煲,平时好食得辣嘅佢都话够辣。于是我同朋友嗌咗个小辣麻痺鸡。凉伴拍青瓜同海蜇丝唔够入味,而且感觉味道怪怪的,不过我朋友都钟意食。鸡肉都算入味,但我哋竟然觉得唔够辣。我个朋友自己落咗啲调味料落去,店员姨姨又帮我哋加辣。佢仲提我哋逐啲小小咁落,惊我地辣到食唔到。落咗之后,果然浓味咗,同埋越食越辣。不过呢只辣系辣喺个嘴唇,口入面唔觉得辣,同埋会感觉个肚都热辣辣。鸡肉嘅肉质都算滑嫩,唔错~里面仲有几旧薯仔,入晒味,粉粉的,超好食!我哋后尾再加嘅薯仔片太薄,冇𠮶种粉粉嘅质感,冇咁好食。另外,腩肉偏肥,啲肉好难咬,我吐咗出嚟。其他我地主要食咗素类食物,例如豆卜,豆腐,炸枝竹,冬菇,冬瓜片,白萝卜,乌冬,红薯粉等等,不过不失啦。可仼饮汽水、大陆碳酸饮品、鸿福堂咸柑桔、竹庶茅根等。服务态度很好,上菜快,但有漏单情况。价钱尚算实惠,每人$158。
可仼饮汽水、大陆碳酸饮品、鸿福堂咸柑桔、竹庶茅根等。
服务态度很好,上菜快,但有漏单情况。
价钱尚算实惠,每人$158。