2021-11-22 77 浏览
🍻 啤酒🐷食评 🍖 ‖ 不籽是咖啡 ‖ #beerpig西环 #beerpig西式 #Beerpig良心小店 身为新界牛既小编,真系十世都唔会出一次港岛区,今次终于都出城喇🥳🥳专程黎到西营盘呢边揾呢间黄店咖啡店💛餐厅离地铁站出口都几近,行多几步就已经揾到餐厅环境都几宽敞明亮,整体感觉几舒服,今次小编系夜晚过黎食dinner,有机会都想系日抖时段黎饮杯咖啡,感觉都会几chill😌—#🍻🍖 质素:🍜龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬|$128今晚小编点左呢到既招牌菜😋果然冇令小编失望!乌冬既卖相好清新吸引,用茶壶装住既龙虾汤份量岩岩好够一碗乌冬龙虾汤味道好浓郁鲜甜🤤出乎意料地好饮,小编食到最后饮晒啲汤底架!大虾都好厚肉,乌冬都好弹牙,唯一系牛油果唔够甜,同龙虾汤既味道唔系好夹🍝味噌蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉|$128同样作为呢到既招牌菜🤤一样带到惊喜比小编,蟹肉既底部原来收埋左啲蟹酱,捞一捞之后,每一啖意粉都食到好香浓既蟹酱味👍🏻冇蟹既腥臭味,反而同忌廉汁夹埋就好creamy甜甜地带多点咸,几开胃🐥海盐焦糖鸡翼|$68最后仲有呢款小食,海盐焦糖单骨鸡翼几香海盐味,焦糖味可以再出啲,单骨鸡翼半煎炸过都几

#🍻🍖 质素:

🍜龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬|$128

🍝味噌蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉|$128

🐥海盐焦糖鸡翼|$68
最后仲有呢款小食,海盐焦糖单骨鸡翼几香海盐味,焦糖味可以再出啲,单骨鸡翼半煎炸过都几脆口😌但份量方面小编觉得好似有啲少,而且系单骨鸡翼,呢个价位得3只鸡翼有点儿唔抵

🍻 #不籽是咖啡 🍖
🚩 西环西营盘忠正街8号艺里坊地下1号舖