2023-05-24 1145 浏览
今日去咗柴湾嘅彩逸渔港,佢哋主打港式点心同小炒。但系点心食物味道普通,冇乜惊喜。我试咗佢哋嘅烧卖、虾饺、鸡扎肠粉,都系合格嘅味道,无特别之处。虽一一个春风得意肠,入面系包纯菜既春卷,出到黎淋晒,d菜又有怪味,唯一呢个点心唔好食。不过值得一提嘅系佢哋嘅炒面,有镬气,好好味,我试咗佢哋嘅炒牛肉陈村粉,都系好好味,而且上菜速度好快,等嘅时间都唔会太长。而且呢度价钱亦都比较亲民,性价比高。不过呢度系冇冷气,只有风扇,有啲热,唔太舒服。如果天气太热,可能会影响到食欲。不过,环境算系整洁同舒适,员工服务态度亦都唔错,好有礼貌。总言之,小炒味道好好,而且价钱比较亲民,性价比高。如果你钟意食小炒/炒面,呢度系一个值得一试嘅地方。不过如果你追求高水平嘅港式点心,可能要揾其他地方啦。