2018-10-07
好耐之前已经系电视听过古早味呢间餐厅,见到啲嘢食好似几吸引,所以放工专登试吓,好近铜锣湾地铁站够方便餐牌嘅选择好多,可以拣台湾小食、汤面、饭、甜品等等,花多眼乱,而且有一啲素食嘅选择,好贴心啊我同朋友点左个麻辣拼盘,有猪耳、鸡肾等,麻辣味唔算好重,适合我呢种唔太食得辣嘅人,但味道好香,而且每样都煮得好入味,份量亦算多另外点左个红烧三宝面,有牛腱、金钱肚同牛筋,三种材料都煮得好软熟好入味,尤其系牛腱最出色,够厚身而且肉味浓,再加埋个汤底食得出有少少药材嘅味道,真材实料,而且面身嘅质地煮得刚刚好,粗身够口感我仲叫咗个炸花枝丸,花枝丸系我嘅最爱,里面食得出有好多墨鱼肉,好爽口,系台湾必定叫嘅小食而我叫嘅饮品真系好出色,系炭烧乌龙奶茶,再加胚芽,首先佢唔会太甜,而且佢哋乌龙味道好突出,唔会俾奶味盖过,好值得一试,价钱亦唔贵,喜出望外餐厅都几多人帮衬,食物嘅价钱唔贵,而且味道几好,款式又够多,令我好似去咗台湾食嘢咁,如果挂住台湾美食就一定要嚟试下喇
麻辣拼盘
红烧三宝面