2024-06-13
拿拿食评系列 #沙龙SALOON星期六下午约了朋友去Café Chill Chill, 原定既Coffee Shop太多人排队,于是决定试一试附近的Café,朋友就择左呢一间SALOON~门面系工业风既装潢~ 老板都系后生仔~ 几有个人风格~坐低开始择咖啡既时候,老板好热心锦讲解唔同咖啡豆既特式,好专业~~~我本人系拿铁控,但因为朋友叫左Latte,我就谂住可以叫一杯唔一样既试一试,最后我择左Macchiato with Apple Pied~ 咖啡师就系我个位面前,睇住佢冲比我,视觉已经觉得好吸引~ 佢冲完放埋Apple Pied上去装饰,呢一杯真系好有颜值!除左咖啡,我地重叫左3种甜品try try~ 焦糖布甸同2个果挞,焦糖布甸好食既,但唔系太惊艳,而2个果挞,分别系士多啤梨吉士同香蕉拖肥2个口味,食完好意犹未尽,好有冲动想食多一件,哈哈~B1 Ethiopia (74112) Macchiato, Apple PiedHK$75焦糖布甸HK$48士多啤梨吉士果挞HK$58香蕉拖肥果挞HK$58如果第一次去,建议坐Bar枱位置,experience会更好~ 同埋听老板讲佢地夜晚会
门面系工业风既装潢~ 老板都系后生仔~ 几有个人风格~
HK$75
HK$48