2012-09-08 34 浏览
放工后去左金钟廊某化妆品专柜拎gift...点知去到金钟廊...我完全认唔到路...因为变了Lab Concept仲要当晚做紧个opening event之类, 好多人呀!!!行完化妆品专柜, 我见到装修得好精致的东海堂梗系去睇下有咩靓靓蛋糕~原来即场有得派小型拿破仑, 我当然要排队拿破仑果然是东海堂的招牌出品, 酥皮+吉士忌廉, 超香甜又松脆!!本想多拿一个, 不过派晒了, 得番小型杏仁泡芙, 我照杀泡芙细细, 但塞满了杏仁吉士忌廉, 好满足呢~!!!看到冻柜内各样的cakes, 我决定要买一款黎试下, 其中一个叫海盐玉桂香蕉蛋糕, 我就要试下点样海盐法一咬落去, 就感觉到是很香玉桂味的忌廉蛋糕, 中间夹住了香蕉本身以为会较甜, 但海盐的咸味却不知从哪里走出来, 好像中和了偏甜的味道底层的蛋糕则比较"烟un", 吃这款cake真是多种口感和味道, 惊喜!!!

行完化妆品专柜, 我见到装修得好精致的东海堂
梗系去睇下有咩靓靓蛋糕~

原来即场有得派小型拿破仑, 我当然要排队

本想多拿一个, 不过派晒了, 得番小型杏仁泡芙, 我照杀

泡芙细细, 但塞满了杏仁吉士忌廉, 好满足呢~!!!

新开的?!
师傅整紧泡芙!!
拿破仑^^
好多吉士忌廉!!!
2012-09-06
外卖自取
新开的?!
师傅整紧泡芙!!
拿破仑^^
好多吉士忌廉!!!
  • 拿破仑
  • 海盐玉桂香蕉蛋糕