2021-08-14 1635 浏览
喺网上面听闻呢一间街坊小店嘅拿破仑质素非常之高,所以今次就藉住侄仔嘅生日,订咗一磅嘅士多啤梨拿破仑嚟试吓,一试果然并非浪得虚名,屋企大人细路都钟意,简直皆大欢喜!首先个酥皮系相当之香,用咗日本面粉,咬落相当酥脆,充满阵阵牛油香味。然后吉士相当之幼滑,唔会太甜,而且有一粒粒云呢拿籽,配合埋新鲜酸酸甜甜嘅士多啤梨,成件事配合得非常之好,令人印象深刻。本人之前都试过系一间尖沙咀酒店订过芒果拿破仑,但质素都冇呢一间咁好,吉士比较甜,而且价钱差唔多要成$400。以$258 一磅来讲,呢一间嘅水平系绝对系物超所值,性价比冇得输。而且呢间舖头嘅位置位于观塘嘅旧屋村里面,服务街坊大众,感觉上平易近人,令人陪感亲切,我之后都会得闲过嚟买下曲奇、蛋挞、鸡批,多D 帮衬呢啲非集团式嘅小店。

士多啤梨拿破仑
2021-08-14