2024-12-18 0 浏览
本身今日想去 little Napoli 但系去到已经截左龙所以就转战隔离街既Motorino呢间既pizza虽然无上榜50 top pizza,但都系正宗拿玻里火炉pizza,批边带碳香而且有韧性,饼地系行薄皮湿润软身路线Mimosa本身对呢个好大期望因为未试过有粟米既披萨😂 nduja辣辣地对我呢个唔食辣既人黎讲已经太辣😂smoked scamorza系烟薰味既cheese都几特别,但系可能因为我唔太食得辣所以觉得麻麻地Soppressata Piccante呢款冇咁辣,番茄味酸甜新鲜,芝士都比上一款浓,辣肉肠就正常,两个pizza我钟意呢个多d😍Shrimp Scampi成餐饭最出色嘅竟然系呢个虾!个汁酸酸地加埋好重蒜味,个虾几弹牙,我地最后用埋d汁黎点pizza,呢个推荐!整体黎讲都唔错,但系冇想像中惊喜,如果钟意薄皮湿润饼底既话可能会几岩,我自己就钟意厚少少同有韧性既果款饼底多d😚Overall: 7/10

Mimosa

Soppressata Piccante