2018-10-27
今晚揾食揾到嚟红磡,因为朋友之前介绍过,话有间新餐厅几抵食。advice taken!就喺星期五晚放工之后去试吓!坐地铁去到何文田站,B1 出口沿行人天桥落去就见到餐厅,好方便!入到去被安排坐近水吧位置, 除咗一般餐饮外,餐厅有有红白酒,生啤供应。我哋叫咗个熊本西冷扒、半熟刺身带子黑松露意大利饭,同埋鲜果拿破仑。其实所有主菜加$60都可以转套餐,有沙律/餐汤,前菜,甜品同餐饮,但我哋怕食唔晒,所以就无order 套餐。5成熟嘅西冷扒先上枱,配上什菜,薯粒同黑椒汁。西冷扒牛肉味浓。相比肉眼或者牛柳,西冷一般都比较干同韧,估唔到呢个煎得几嫩滑。虽然旁边有黑椒汁,但我觉得本身牛扒已经好够味。旁边嘅烧薯仔都几惹味,应该经过少少调味,有d香草味,几好食。意大利饭上面有两大粒面头烧到焦黄嘅带子,大大粒又够厚肉,见到都流口水!意大利饭当中混合咗什箘,配埋忌廉嘅香味,本身都无得输,加埋两粒嫩滑鲜味嘅大带子,好正!最后个甜品亦都好食到想喊!!拿破仑蛋糕嘅酥皮劲脆!吉士酱又唔太甜!脆脆酥皮加软滑吉士,三层一齐摆入口,口感味蕾大爆炸!劲Like !