2023-05-16
2023年5月3日 星期三早排系网上面见到旺角有一间餐厅专食鸡翼,仲有鸡翼放题添,于是今晚放工之后就同老婆黎挑战一下可以食到几多只鸡翼!!搭完lift出嚟就见到餐厅既招牌,装修到好似地铁站嘅墙壁咁,好特别,啱晒用嚟打卡咁啱当日系星期三做紧优惠,每一只鸡翼都系$5,不过我哋嘅目标当然系任食啦任食鸡翼分开几个唔同嘅价钱,可以任食其中三款、其中十款又或者所有味道再加小食放题,而最平既话$138已经可以任食其中三款,我哋就拣左每位$188任食其中十款,相信应该都足够另外唔止剩系得放题,见到餐牌都有提供几个套餐俾客人选择,有鸡翼拼盘、小食同饮品,成个set都系二百几蚊左右等左大约15分钟左右,鸡翼就一次过送上,不过店员话每次最多只可以叫六款,而每款都有四只,食晒之后先可以再叫,避免浪费,见到摆盘都摆得几靓,而且每一款鸡翼都热辣辣首先试咗呢一款泰式甜酸酱,酸酸甜甜几惹味,而且上面仲有炸蒜添,味道更加丰富之后有黑椒柠檬味,冇谂过黑椒同柠檬都几夹,柠檬中和左黑椒嘅辣味,所以食落去唔会太过辣,连唔食辣嘅老婆都好钟意之后仲有纽奥良香粉味,上面加咗少少青柠,食落去感觉冇咁油腻,同埋调味粉食完唔会觉得好口渴最
最后仲有加州风情,上面晒满咗芝士粉同蒜蓉,充满咸香之余又够味,如果有啤酒一边食一边饮,相信会更加滋味
最后我哋两个人只系食咗32只鸡翼就已经好饱,希望下次再有机会嚟试其他唔同嘅味道